Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион и чип тунинг. Възможно ли това?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Газов инжекцион и чип тунинг. Възможно ли това?

Здравейте! Мисля, че заглавието е достатъчно красноречиво Бих искал да разбера и вашите мнения по този въпрос! Предварителни благодарности
    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

такаа
    първо кво точно питаш?
    щото от заглавието не е мноо ясно

на това дето питаш отговорът е - е да - всичко е възможно

второ - ползвай малко търсачката има писано тонове за това и тук и в газовия раздел

успех
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ми въпроса ми беше, дали е удачно да се прави чип тунинг на кола с газов инжекцион! Аз на моита още не съм и сложил газово, но съм се ориентирал на там защото правя по 3000км. на месец и ми идва малко нагоре с тези цени на бензина! А имам желание и чип да и сложа! И се нуждая от съвет: дали може да стане или няма смисъл да пробвам!

Comment

хихи
        то може
        що да не може
        ама то колата или е бегачка или е икономична

зами реши какво търсиш от колата

изначално газова уредба на алфа е голяма глупост по ред причини, но не ми се навлиза в тоя спор

Comment

Аз не искам да споря! Само питам и на мен никак не ми се иска газово да слагам, защото обичам да карам, затова и Аlfa си взех!

Comment

но да
            може да се направи чип тунинг

с и без газово
            то газовото няма пряко отношение

Comment

Явно не задавам въпроса както трябва. Има ли ефкт от чип тунинга когато колата е с газов инжекцион и се кара предимно на газ и може ли нещо да му стане на джигателя ако се кара така?

Comment

то газовото си има отделно ЕКУ до колкото знам и незнам дали то може да се чипне.а ако чипнеш ЕКУ-то на колата,едва ли ще има някакъв ефект. ако греша,поправете ме
                Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Газаджийте обикновено имат софтуер за ЕКУ-тата на газовите уредби и могат да бутат много неща по него. Принципно на газта се задава по-голямо предварение на запалването от на бензина. Той чипа какво прави на практика? Дава по-голямо предварение и обогатява сместа. На газ предварението не можеш да го буташ много на горе, защото то по принцип си е голямо и ако го бутнеш повече от необходимото ще трябва да обогатиш сместа много. А да я обогатяваш не знам за какво ти е, след като ти явно търсиш от колата изкономичност. Принципно на газ при добра настройка колата трябва да върви малкоповече от на бензин, или поне пъргавината на мотора да е по-добра.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ами няма никакъв смисъл. Газовото си е с отделно еку и се настройва отделно. Аз ходих да ми настроят газовия инжекцион и в момента на газ ми върви повече от колкото а бензин (за сметка на разхода). Всичко е до настройка на газовия инжекцион. В момента колата с 5 човека и климатик до дупка колата си върви безз да се замисли изобщо
                    Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                    EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                    EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

чипа на бензин няма никаква връзка с вървенето на газ на колата

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                        хихи
                        то може
                        що да не може
                        ама то колата или е бегачка или е икономична

зами реши какво търсиш от колата

изначално газова уредба на алфа е голяма глупост по ред причини, но не ми се навлиза в тоя спор
                        За какви причини говориш?
                        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

бомба в багажника на колата в страна, в която всеки ден загива човек на пътя, прецаква на двигател , малак багажник , смях през сълзи (сълзити са от жал) когато някой , който кара алфа ти види багажника........последно ми се случи преди няколко часа.Според мен , ако някой иска да кара на газ и да не изглежда супер тъпо трябва да си вземе opel,seat(до 98 -99 и не всички),ЛАДА,АЗЛК.Който каквото иска да говори , но като си взимаш кола си прави сметка дали можеш да я караш, а не само да се фукаш , че я имаш.Това е моето мнение по въпроса !
                          мене ме нема, в целата схема........

Comment

Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Това последното с газ няма да върви добре, но както и да е.
                              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                              К.М.

Comment

Working...
                              X