If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми въпроса ми беше, дали е удачно да се прави чип тунинг на кола с газов инжекцион! Аз на моита още не съм и сложил газово, но съм се ориентирал на там защото правя по 3000км. на месец и ми идва малко нагоре с тези цени на бензина! А имам желание и чип да и сложа! И се нуждая от съвет: дали може да стане или няма смисъл да пробвам!
Явно не задавам въпроса както трябва. Има ли ефкт от чип тунинга когато колата е с газов инжекцион и се кара предимно на газ и може ли нещо да му стане на джигателя ако се кара така?
то газовото си има отделно ЕКУ до колкото знам и незнам дали то може да се чипне.а ако чипнеш ЕКУ-то на колата,едва ли ще има някакъв ефект. ако греша,поправете ме
Газаджийте обикновено имат софтуер за ЕКУ-тата на газовите уредби и могат да бутат много неща по него. Принципно на газта се задава по-голямо предварение на запалването от на бензина. Той чипа какво прави на практика? Дава по-голямо предварение и обогатява сместа. На газ предварението не можеш да го буташ много на горе, защото то по принцип си е голямо и ако го бутнеш повече от необходимото ще трябва да обогатиш сместа много. А да я обогатяваш не знам за какво ти е, след като ти явно търсиш от колата изкономичност. Принципно на газ при добра настройка колата трябва да върви малкоповече от на бензин, или поне пъргавината на мотора да е по-добра.
Ами няма никакъв смисъл. Газовото си е с отделно еку и се настройва отделно. Аз ходих да ми настроят газовия инжекцион и в момента на газ ми върви повече от колкото а бензин (за сметка на разхода). Всичко е до настройка на газовия инжекцион. В момента колата с 5 човека и климатик до дупка колата си върви безз да се замисли изобщо
Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
бомба в багажника на колата в страна, в която всеки ден загива човек на пътя, прецаква на двигател , малак багажник , смях през сълзи (сълзити са от жал) когато някой , който кара алфа ти види багажника........последно ми се случи преди няколко часа.Според мен , ако някой иска да кара на газ и да не изглежда супер тъпо трябва да си вземе opel,seat(до 98 -99 и не всички),ЛАДА,АЗЛК.Който каквото иска да говори , но като си взимаш кола си прави сметка дали можеш да я караш, а не само да се фукаш , че я имаш.Това е моето мнение по въпроса !
Comment